• 022081113440014

Správy

Rozdiel a výhody a nevýhody LCD obrazovky a OLED obrazovky

1. Rozdiel medzi obrazovkou LCD a obrazovkou OLED:
LCD obrazovka je technológia displeja z tekutých kryštálov, ktorá riadi prenos a blokovanie svetla krútením molekúl tekutých kryštálov na zobrazenie obrázkov.Na druhej strane obrazovka OLED je technológia organických diód vyžarujúcich svetlo, ktorá zobrazuje obrázky vyžarovaním svetla z organických materiálov.
9
2. výhody a nevýhody obrazoviek OLED a LCD:
 
1. Medzi výhody obrazoviek OLED patria:
(1) Lepšie zobrazenie: Obrazovky OLED môžu dosiahnuť vyšší kontrast a živšie farby, pretože dokážu ovládať jas a farbu každého pixelu na úrovni pixelov.
(2) Väčšia úspora energie: Obrazovky OLED vyžarujú svetlo iba na pixely, ktoré je potrebné zobraziť, takže môžu výrazne znížiť spotrebu energie pri zobrazovaní čiernych alebo tmavých obrázkov.
(3) Tenšie a ľahšie: OLED obrazovky nevyžadujú modul podsvietenia, takže môžu byť navrhnuté tak, aby boli tenšie a ľahšie.

2. Výhody LCD obrazoviek zahŕňajú:
(1) Lacnejšie: LCD obrazovky sú lacnejšie na výrobu ako OLED obrazovky, takže sú lacnejšie.
(2) Odolnejšie: LCD obrazovky majú dlhšiu životnosť ako OLED obrazovky, pretože organické materiály OLED obrazoviek sa časom postupne zhoršujú
3. Nevýhody obrazoviek OLED zahŕňajú:
(1) Jas displeja nie je taký dobrý ako obrazovka LCD: Obrazovka OLED má obmedzený jas displeja, pretože jej materiál vyžarujúci svetlo sa časom postupne zhorší.
(2) Obrazy na displeji sú náchylné na vypálenie obrazovky: Obrazovky OLED sú náchylné na vypálenie obrazovky pri zobrazovaní statických obrázkov, pretože frekvencia používania pixelov nie je vyvážená.
(3) Vysoké výrobné náklady: Výrobné náklady OLED obrazoviek sú vyššie ako náklady na LCD obrazovky, pretože si vyžadujú zložitejšie výrobné procesy a kvalitnejšie materiály.

4. Nevýhody LCD obrazoviek zahŕňajú:
(1) Obmedzený pozorovací uhol: Pozorovací uhol obrazovky LCD je obmedzený, pretože molekuly tekutých kryštálov môžu skresľovať svetlo len pod určitým uhlom.
(2) Vysoká spotreba energie: LCD obrazovky vyžadujú modul podsvietenia na osvetlenie pixelov, takže spotreba energie je pri zobrazovaní jasných farieb vysoká.
(3) Pomalá rýchlosť odozvy: Rýchlosť odozvy obrazovky LCD je pomalšia ako pri obrazovke OLED, takže pri zobrazovaní rýchlo sa pohybujúcich obrázkov je náchylná na paobrazy.
 
Zhrnutie: LCD obrazovky a OLED obrazovky majú svoje výhody a nevýhody.Môžete zvážiť, aký druh produktu použiť podľa vašich vlastných aplikačných scenárov a faktorov kontroly nákladov.Naša spoločnosť sa zameriava na LCD obrazovky.Ak máte v tejto súvislosti nejaké potreby, radi vám poradíme


Čas odoslania: jún-07-2023